Je bent wat je eet is een gezegde. Maar weten we nog wel wat we eten?

 

Voeding om te groeien

Weten we nog wel of ons voedsel voedend is en waar het vandaan komt? Is het nog wel voeding vanuit de natuurlijke vorm? Zitten er geen onbekende en onnatuurlijke stoffen in?

Als de planten niet meer zaadvormig zijn, zich niet meer kunnen vermenigvuldigen . Wat doet dat met de mens en met de dieren die het eten? Onze cellen delen zich elke dag en hebben elementen vanuit de natuur nodig. We moeten ons voeden met Levensenergie.

Dat kun je doen door zelf te tuinieren, door producten te kopen in je regio bij de boer zelf, boerderijwinkels, en natuurwinkels. Daar waar kan worden verteld waar het vandaan komt.

Natuurlijke voeding

Wij zijn onderdeel van de natuur. We voeden ons met de natuur en ook met de energie van onze omgeving die niet altijd zichtbaar is. Denk aan zuurstof maar ook aan emoties en stress. Het lichaam neemt alles op, verwerkt het en laat los wat niet meer nodig is.

Hoe belangrijk is het dat we natuurlijke stoffen tot ons nemen en dat we tijd nemen om te rusten, het te kunnen verwerken en ook tijd hebben om het los te laten. Komt daar een kink in de kabel dan reageert het lichaam daar op. Men raakt soms letterlijk verstopt of laat het lopen omdat ons lichaam het niet kan verwerken. Dan hebben we hulp nodig. Bewust Gezonde hulp.

Zelf tuinieren

Het mooiste is om het zelf te verbouwen, want dan weet je welk zaad je gebruikt, welke grond, welke stoffen je gebruikt om de groei te helpen en zelf onbedoelde natuurlijk bezoekers, zoals slakken, luizen te weren op een natuurlijke manier.

Kopen dichtbij

Zelf tuinieren is niet voor iedereen weggelegd en niet iedereen zijn passie. Dus dan kunnen we het kopen. Maar van wie? Waar vandaan? Wat zit erin?
Kopen dichtbij, weten welke boer het heeft verbouwd, waar je kunt informeren. Voedsel wat niet lang onderweg is. Direct bij de boer, via websites, bij winkels die hun producten vanuit de streek kopen en kunnen vertellen waar de producten vandaan komen.

Deze informatie delen is vermenigvuldigen. Hier hebben wij onze maandelijkse bijeenkomsten voor, maar ook de telegram chatgroepen hebben hun dienst bewezen. Wil je je aansluiten? Stuur een mail of schrijf je in op onze nieuwsbrief.