Zelfvoorzienend wonen, kleiner wonen, gezond wonen. Kennis is macht. We gaan weer kennis ophalen wat betreft opwekken energie, watervoorzieningen, warmte creëren voor in je huis. Oude kennis van bijvoorbeeld Nikola Tesla, een uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige weer onderzoeken.. Er is veel kennis dat kunnen we delen, met elkaar onderzoeken. Dit kan in de Themagroep Bewust Wonen.

Samen oude en nieuwe kennis met elkaar verbinden is wat er onder Bewust wonen wordt bedoeld. Niet meer energie opwekken met windmolens, zonnepanelen voor nog meer verbruik van energie, nog grotere huizen. Dus ook nog meer afhankelijk van grote bedrijven maar gaan voor minder en kennis zelf ophalen. Beter voor de aarde en dus voor ons.

Er zijn mensen die onderzoeken of een zelfvoorzienende plek gerealiseerd kan worden: waar is een stuk grond, hoe kunnen we kleine woningen creëren?. Ook zijn er mensen die zich voornamelijk bezig houden met hun huidige huis zelfvoorzienend te maken. Genoeg te vinden van oude kennis van bijvoorbeeld Nicola Tesla.

We gaan weer Bewust Wonen.
Zelfvoorzienend, stroom, water zelf creëren, zelf eten kunnen verbouwen, onafhankelijkheid, wonen in kleine gemeenschappen.

Bewust wonen is de weg terug naar kennis wat betreft energie opwekken, warmtebronnen, schoon water voorzieningen, zelfvoorzienend wonen.

Wonen met gelijkgestemden. Elkaar ondersteunen. Welkom bij Bewust Wonen.

Achtergrond

De aarde is waarop wij wonen. We maken allemaal gebruik van een stukje aarde. Om te wonen en ook om van te kunnen leven. Voeding, warmte, een dak boven je hoofd was vroeger letterlijk een dak boven je hoofd en een afgeschermde ruimte om je heen. Het moest je beschermen tegen wilde dieren, de kou of juist om de warmte buiten te houden. De omgeving gaf ons voedsel. We waren Nomaden, van plaats naar plaats voor voeding, een huis was een soort tent. Van jagers naar verzamelaars. Van rondtrekken naar een vast woonplek. Van samenleven in een stam naar grotere samenlevingen. Van zorg voor elkaar in een kleine groep met eigen stamhoofden, naar grotere samenlevingen waar besturen centraal is ontstaan.

Het wonen werd belangrijker en kolossaler. Vooral het uiterlijk bepaalde wie je was en gaf ook je “status” weer. Het wonen en de luxe nam steeds meer ruimte in beslag. Op grotere schaal warmte opwekken, stromend water, riolering het is allemaal ontstaan in de tijd van het niet meer rondtrekken.

Er ontstond een afhankelijkheid wat betreft grond, warmte, riolering, energie etc. waar behoeftes ontstaan c.q. behoeftes worden gecreëerd, zijn er altijd mensen die daar hun geld mee gaan verdienen. Men moest betalen van grond, riolering, stromend water, energie.

Dat is lang goed gegaan. Maar in de huidige tijd is de vlam in de pan geslagen want de kosten vliegen de pan uit. Er is meer Bewustzijn gekomen dat het niet meer moet worden wat we gebruiken maar minder. En dat we daar ook gelukkiger van worden. Het is tijd om weer anders om te gaan met het wonen.